Embed

Domaci film vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.
Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.
Zagreb Cappuccino je priča o najboljim prijateljicama u ranim četrdesetim godinama, Petri i Kiki. Petra, koja živi u Zagrebu se upravo razvodi od svog supruga, a Kika dolazi iz Kelna kako bi joj bila oslonac i kako bi je utješila. Kika, gradska djevojka sklona tulumarenju, pokušava usmjeriti Petru kako da nastavi sa svojim životom u novonastaloj situaciji – bez supruga i obitelji. Tijekom nekoliko ispijenih šalica cappuccina i nekoliko noćnih izlazaka, saznajemo njihove strahove i probleme, upoznajemo njihovu usamljenost, nesigurnosti, ali i unutrašnju snagu.
Zagreb Cappuccino je priča o ženama koje žele biti slobodne, ali ne i usamljene. Ovo je film o potrazi za srećom, i film koji navija da glavne junakinje tu sreću do kraja priče zaista i pronađu.
Film je debitantski naslov redateljice Vanje Sviličić, scenarij potpisuju Vanja i Ognjen Sviličić. U glavnim ulogama najboljih prijateljica Kike i Petre vidjet ćemo iznimna ostvarenja poznatih hrvatskih glumica Mile Elegović i Nele Kocsis, a u sporednim ulogama su Igor Kovač i Robert Budak.
Zagreb Cappuccino je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu gdje je i osvojio nekoliko nagrada, Zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najboljeg debitanta koja je otišla u ruke direktoru fotografije Danku Vučinoviću.
Two women in forties, looking for happiness. Zagreb Cappuccino is the subtle story of two best friends, focusing on their emotional states. Petra and Kristina – friends call her Kika, are in their early forties. Petra is getting divorced in Zagreb, and Kika arrives from Cologne to console her. Kika, a cosmopolitan party girl, teaches Petra, a fresh divorcee, how to carry on with her life without a husband and a family. Over several cups of coffee and night out we get to know their fears and burdens, their solitude and their unsureness.
Glumci: Nela Kocsis, Mila Elegović, Sasa Anocic – Muskarac u baru, Karla Brbic – Djevojka u klubu, Robert Budak – Josip, Jadranka Elezovic – Kristinina majka, Gea Gojak – Djevojka u klubu, Dusko Gojic – Kristinin otac, Alan Katic – Konobar, Jan Kerekes – Konobar, Igor Kovac – Decko u klubu, Jerko Marcic – Susjed, Romano Nikolic – Konobar u klubu, Jasna Palic – Marija

Kategorija:

Misterija