The Secret In Their Eyes (2009)

Trajanje: 129 min
IMDB Ocena: 8.3
Žanr: Drama | Misterija | Thriller
Režiser: Juan José Campanella
Pisac: Eduardo Sacheri, Juan José Campanella
Uloge: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago
Opis:
Oscarom nagradjena argentinska drama o penzionisanom pravnom savetniku koji piše roman da bi stavio tačku na jedan nerešeni slučaj ubistva i na neuzvraćenu ljubav koji ga oboje već decenijama opsedaju.
Argentinac Benjamín Espósito (R. Darín) celi je život proveo radeći na sudu. Nakon odlaska u penziju odluči napisati roman u kojemu hoće rezimirati neke najvažnije dogadjaje iz svojega radnog vieka. U to je uključio nikad rešen zločin silovanja i ubistva lepe djevojke iz davne 1974., u čiju je istragu i sam bio uključen. Kako roman napreduje autor, uz mnoštvo detalja, počne otkrivati mogući trag ubice, identifikacijom jednoga čoveka preko fotografije. Verovatno je reč o izvesnom Gómezu (J. Godino), čoveku koji je baš trenutno u Buenos Airesu…
El Secreto de sus Ojos odlična je drama s elementima krimića i sudske drame. Film je, uz mnogo drugih nagrada, osvojio Oscara za najbolji strani film. To je adaptacija romana Pitanje u njihovim očima argentinskog književnika Eduarda Sacherija, hvaljena zbog vrlo dobrog ocrtavanja argentinske političke situacije sedamdesetih godina. Odlično ukomponirane privatne priče kroz sudsku istragu, izvrsnih dijaloga i glumačkih interpretacija (osobito je sjajan u Argentini poznati glumac Ricardo Darín, kojeg su naši gledaoci imali priliku vidjeti u filmu Devet kraljica), film intrigira i potiče na razmišljanje. Po svojim kvalitetama jedan je od najboljih filmova iz 2009.
Detalji:
Zemlja: Argentina, Spain
Datum Premijere: 26 August 2010 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*