Quantum of Solace (2012)

Trajanje: 25 min
IMDB Ocena: 0.0
Žanr: September 2012 (USA)
Opis:(Zrno utehe)
Nakon što ga je izneverila Vesper, žena koju je voleo, 007 se bori protiv potrebe da najnoviju misiju pretvori u lični osvetnički pohod.
Sledeći svoju odlučnost da isteraju istinu na videlo, Bond i M (Džudi Denč) saslušavaju g. Vajta koji otkriva da je organizacija koja je ucenjivala Vesper daleko složenija i opasnija nego što je iko pretpostavljao.
Forenzički obaveštajci povezuju izdajnika iz MI6 sa računom uz banci na Haitiju gde slučaj zamene identiteta dovodi u vezu Bonda sa lepom ali opasnom Kamilom, ženom koja vodi sopstveni osvetnički pohod.
Kamil dovodi Bonda pravo ka Dominiku Grinu, surovog biznismena i velikog moćnika u tajanstvenoj organizaciji. Na misiji koja ga odvodi u Australiju, Italiju i Južnu Ameriku, Bond otkriva da je Grin skovao zaveru da preuzme kontrolu nad najvažnijih svetskim prirodnim resursima i da se dogovara sa proteranim generalom Medranom.
Koristeći svoje saradnike u organizaciji i manipulišući svojim snažnim vezama u CIA, Grin obećava da će zbaciti postojeću vlast u latinoameričkoj državi i dati generalu vlast u zemlji u zamenu za naizgled pusto parče zemljišta.
U minskom polju sačinjenom od izdaja, ubistava i prevara, Bond se udružuje sa starim prijateljima u borbi za otkrivanje istine. Dok je sve bliži pronalasku čoveka koji je odgovoran za izdaju Vesper, 007 mora da bude korak ispred CIA, terorista, pa čak i M, kako bi osujetio Grinov mračan plan i zaustavio njegovu organizaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*