Embed

Mary Griffith (Sigourney Weaver) je ekstremno pobožna hiršćanka koja odgaja svoju decu u duhu konzervativnih učenja Prezbiterijanske crkve.

Međutim, njen sin Bobby se poverava svom starijem bratu da misli da je gej. Nakon što Mary sazna za ovu tajnu, život porodice se potpuno menja.

Dok Bobbyjev otac i rodbina polako prihvataju njegovu seksualnu orijentaciju, Mary veruje da Bog može da ga izleči od „grešnog“ ponašanja i ubeđuje ga da se istrajnije moli i traži oprost učestvujući u crkvenim aktivnostima, u nadi da će ga to izvesti na „pravi put“. Očajnički želeći podršku svoje majke, Bobby je posluša, ali ga to odvede u još veću izolaciju i depresiju.

Osećanje krivice zbog bola koju nanosi svojoj majci, seli se od kuće, nadajući se da će ga jednog dana ipak prihvatiti, takvog kakav je. Samookrivljavanje, što nije „savršeni“ sin i sve intenzivnija depresija ga vode do suicida. Suočena sa ovom tragedijom, Mary počinje da preispituje svoja verovanja, nakon što od sveštenika ne dobije odgovore na pitanja vezana za gubitak sina. Posle dugog i emotivno vrlo intenzivnog procesa, Mary stupa u kontakt sa gej zajednicom i na potpuno neočekivanom mestu pronalazi podršku.

Kategorija:

Drama