Embed

„Moj rođak sa sela“ je igrana serija  sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa cije je mesto dogadanja uglavnom selo, lepo i slikovito, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac – sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tude probleme. To je nastavak price o nama na pocetku novog milenijuma, posle svih pojedinacnih i zajednickih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, prica koja se plete punom snagom, bilo da je rec o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište. To je i nastavak price o tajnim dogadjajima u politickoj stvarnosti naše zemlje, na tankoj granici izmedju mašte pisca i realnosti koju smo živeli u tom periodu u kome se radnja serije odvija.
Vešto izbegavajuci opšta mesta i idealizaciju seoskog života ova serija sa toplinom prati nastavak dve paralelne price: jedna je prica porodice Maleševic, a druga njihovog rodaka, mladog obaveštajca Vranica, koji se vratio u zavicaj da zapocne novu stranicu istorije vlastitog života. Ova dva toka dodiruju se tankom rodackom niti, igrom slucaja i raznih nepredvidenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zateceni ni iznenadeni, vec uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jaci od svih ideologija, ratova, nesreca i iskušenja.

Igraju: Dragan Jovanovic, Tanasije Uzunovic, Vojin Cetkovic, Dubravka Mijatovic, Ljubinka Klaric, Vera Cukic, Jelica Sretenovic, Aljoša Vuckovic, Feda Stojanovic, Boda Ninkovic, Marinko Madžgalj, Milica Zaric, Radivoje Bukvic

 

Kategorija:

Domaća serija