Embed

Glavne uloge:
Sergej Trifunović, Geno Lechner, Peter Gevisser, Didier Flamand, Liat Glick
Scenario: Vladan Nikolić
Režija: Vladan Nikolić

Opis Filma:
Jedna apsurdna slučajnost isprepletaće živote jugoslovenskog plaćenog ubice, njegove bivše žene, u koju je očigledno i dalje zaljubljen, i njenog dečka, njujorškog policajca, čiji je otac bio kriminalac.
Ujka Vanja (Sergej Trifunović) je bivši pripadnik elitnih jedinica bivše Jugoslovenske armije iz rata u bivšoj Jugoslaviji. Živi u Njujorku i radi ono što jedino ili najbolje zna – plaćeni je ubica. Odrastao je u sirotištu u Bosni i ne zna da li je Srbin, Hrvat ili Musliman, ali zna da nijedan čovek sam po sebi nije ni dobar ni loš. Konstantno u potrazi za nekim novim identitetom, stalno se, sticajem okolnosti, suočava s prošlošću, koja ga prati i podseća ko je, šta je i odakle je.
On stalno želi da odustane od posla, ali ga njegov šef, bivši tajni agent, sprečava ucenama. Vanjin navodno poslednji posao je razmena novca za drogu u hotelu gde je sve pošlo naopako. On uzima taoca, ali se ispostavlja da je taj talac njegova bivša žena Ana. Njen dečko, policajac Dirk Malou ubrzo im ulazi u trag, kao i Vanjin šef i dvojica njegovih momaka, ilegalni imigranti iz Libana i Italije.Dok beže, Vanja i Ana se svađaju oko svoje prošlosti, ponovo otkrivaju svoju strast, ali i iznova shvataju da ne mogu da budu zajedno. Dirk ih konačno pronalazi, ali shvata da je Ana otišla dobrovoljno s kidnaperom. Kroz brojne sukobe razrešavaju se njihovi životi i veze. Za neke je kraj novi početak, a za neke ponavljanje iste priče.

Kategorija:

Kriminalistički