Lawless (2012)

Trajanje: 116 min
IMDB Ocena: 7.3
Žanr: Krimi | Drama
Režiser: John Hillcoat
Pisac: Nick Cave, Matt Bondurant
Uloge: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce
Opis:
Film je ekranizacija biografskog romana ‘Najvlažniji okrug na svetu’, priče o braći Bondurant koji su za vrijeme prohibicije u SAD-u zarađivali proizvodeći alkohol u šumama Virdžinije a sa vremenom je oko njih stvorena legenda da su neuništljiivi.

U planinama okruga Franklin u Virdžiniji, braća Bondurant tema su legendi. Najstariji Hauard (Džejson Klark) uspeo je preživeti Prvi svetski rat, ali se kući vratio rastrojen onime što je video i uradio. Njegov brat Forest (Tom Hardi) zamalo je umro od španske gripe koja im je odnela roditelje. Iz tog je iskustva izašao s tihom snagom i nepobedivošću.

Džek (Šia LeBuf) je najmlađi brat kojeg ne možete impresionirati, osećajan je i pametan. Vremena su teška, a posla nema, no njih su trojica preduzetnici koji su izgradili unosan lokalni posao kuvajući snažan i popularan destilat. No, vreme šverca alkohola je pri kraju kad stiže specijalni zamenik Čarli Rejks (Gaj Pirs) iz Čikaga. Rejks je ubojit i korumpiran i staviće na kocku sve što su braća izgradila i šta predstavljaju,ali oni nemaju nameru da se predaju nikome.

Detalji:
Zemlja: USA
Datum Premijere: 29 August 2012 (USA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*