Home Alone (1990)

Trajanje: AL 103 min
IMDB Ocena: 7.4
Žanr: Komedija | Family
Režiser: Chris Columbus
Pisac: John Hughes
Uloge: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern
Opis:
S provalnicima se izgleda lako obračunati, barem ako ste domišljati kao mali Kevin McCallister, dečak u ulozi kojega se Macaulay Caulkin prometnuo u najveću dečju zvezdu modernog vremena.
Kada Kevinova mnogobrojna porodica u potpunoj trci odjuri na aerodrom odakle leti u Pariz, gde će provesti tri dana božićnih praznika, niko ni ne sluti kako su za sobom ostavili zaspalog dečaka.Majka primeti neprisutnost Kevina tek u vazduhu nasred Atlantskog okeana, a sva njezina nastojanja da se vrati u Chicago ne daju velike rezultate. Za to vreme Kevin uživa u svojoj nenadanoj slobodi sve dok kuća McCallisterovih ne postane meta dvojici provalnika, Harryju (Joe Pesci) i Marvu (Dan Stern), koji očekuju lak posao u kući koju čuva samo, po njihovoj procjeni, bespomoćni dečak. Ali njihova procena se pokazalo krivom. Jedan od najunosnijih filmova svih vremena, „Sam u kući“, božićna je komedija kakva se ne zadovoljava korištenjem brojnih klišea i prazničnim ozračjem, već stvara originalnu i zabavnu priču koja će publiku nasmeati, ali i naterati na razmišljanje o važnosti porodičnog zajedništva.
Scenarij za film napisao je poznati John Hughes, a režirao Chris Columbus. No, iako su svi uključeni u projekt napravili odličan posao, glavna zvezda filma nesumnjivo je sjajni Macaulay Culkin, koji možda nikad i nije nadrastao status čuda od deteta, ali koji svojim šarenim repertoarom gegova, smicalica i šala pokazuje da je to čudo od deteta bilo itekako veliko.
Detalji:
Zemlja: USA
Datum Premijere: 21 December 1990 (Netherlands)

Category:

Komedija

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*