Ex Machina (2015)

IMDB Ocena: 0.0
Žanr: Drama | Sci-Fi | Thriller
Režiser: Alex Garland
Pisac: Alex Garland
Uloge: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander
Opis:
Takozvani “pametni telefoni” iz dana u dan postaju sve – pametniji! Svako malo se smišljaju nove aplikacije i nove funkcije za njih pa se mobiteli sve više i više udaljavaju od svoje izvrne svrhe, da ih koristimo isključivo za razgovore i slanje poruka. Danas ih koristimo kao fotoaparate, kamere, plaćamo karte za parking, karte za kino, plaćamo njima u dućanima, provjeravamo preko njih mailove i stanje bankovnog računa. Pa čak možemo i razgovarati sa njima (Siri na iPhoneu 4)!
Sa takvim razvojem tehnologije pitanje je kada će znanstvenici i inženjeri napraviti i korak dalje, te početi raditi na staranju umjetne inteligencije i prvih čovjekolikih robota!? Zapravo, u Japanu se već neko vrijeme radi na tome, i to poprilično uspješno. Samo što ti njihovi roboti još uvijek nisu samosvjesni. No vjerujem da će s vremenom znanstvenici doći i do tog stadija, a onda nas vrlo vjerojatno očekuje Terminator scenarij.
Britansko-američka SF triler drama Ex Machina redatelja redatelja i scenarista Alexa Garlanda (napisao je također 28 Days Later…, Sunshine i Dredda) se bavi tom temaikom i donosi nam priču o mladom programeru Calebu kojega izaberu da na tajanstvenoj lokaciji sudjeluje u fascinantnom eksperimentu koji uključuje umjetnu inteligenciju smještenu u tijelo predivne robo djevojke. Ali situacija se postepeno zakomplicira i Caleb više nije siguran kome vjerovati, robo djevojci ili svom šefu.
Detalji:
Zemlja: USA, UK
Datum Premijere: 16 April 2015 (Netherlands)

Category:

Drama, Sci-Fi, Triler

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*