Embed

„Bela lađa“ je televizijska serija, koju je RTS počeo da emituje krajem 2006. godine, a čije emitovanje je posle 6 serijala okončano devedesetom epizodom 1. aprila 2012.
Serija je u proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkciji Košutnjak filma, po scenariju Siniše Pavića, a seriju je režirao Mihajlo Vukobratović.
„Bela lađa“ je nastavak filmskog serijala “Tesna koža“ Glavnu ulogu, Dimitrija Pantića, umjesto Nikole Simića, koji je Pantića tumačio u „Tesnoj koži“, igra Petar Kralj. U ulozi Pantićevog najvećeg protivnika Srećka Šojića je, kao i u filmskom serijalu, Milan Gutović.
Za razliku od „Tesne kože“ u „Beloj lađi“, glavnim glumcem se ne može smatrati Pantić već Šojić. On je biznismen i predsjednik stranke Stranka zdravog razuma, koju financira Šojićev „rođak po babi“, Tihomir Stojković „Špic“ (Predrag Smiljković). Njegov zamjenik u stranci je Panjković (Dragan Vujić), a njegov vječiti protivnik je Hadži-Zdravković (Predrag Ejdus), predsjednik stranke „Demokratska renesansa“. Ulazi i u sumnjive poslove sa mafijom, mafijaškim bossom Ozrenom Soldatovićem (Dušan Golumbovski), i njegovom desnom rukom Alamunjom (Dejan Lutkić). Obitelj Pantić čine pored Dimitrija, žena Persida (Ljiljana Dragutinović), sinovi Marinko (Milenko Zablaćanski) i Blaško (Nenad Jezdić), i kćer Mirjana (Mirjana Mina Lazarević). Marinko je razveden, dok je Mira pred razvodom jer se preselila kod Pantića; Marinko iz braka ima dva sina, Filipa (Miloš Biković) i Miću, a Mira sa mužem Bogojem ima sina Kiću.
JOIN QUIZGROUP PARTNER PROGRAM: http://join.quizgroup.com/?ref=36353

Kategorija:

Misterija