Embed

“ZVERINJAK”
dugometražni igrani film

„Zverinjak“ je priča koja se odigrava početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o vremenu moralnog i geografskog raspadanja jedne zemlje, smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života i locirano u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi među ljudima. Srna, kćer Straina, najmoćnijeg čoveka u selu, obećana je za ženu Jovanu, sinu seoskog šumara Tadije, koji Strainu omogućava da se bavi lovokrađom i bespravnom sečom seoskih šuma. Iako među njima postoji privlačnost, Srna i Jovan ne žele da uđu u brak iz interesa koji njihovi roditelji pokušavaju da im nametnu. Iznenada, u selo se vraća bivši šumar koji je sedam godina proveo u zatvoru zbog ubistva starijeg Strainovog sina, kojeg je zatekao u lovokrađi. Petar dolazi da pronađe Anđu, ženu koju je voleo dok je živeo u tom kraju i koja je misteriozno nestala baš u vreme kada je on odveden na odsluženje kazne. Petrov povratak pokreće gomilu događaja i „lomova“ glavnih junaka „Zverinjaka“ nagoveštavajući neizvestan kraj ove trilerske priče.

Ulogu Petra tumači jedan od najznačajnijih makedonskih glumaca srednje generacije – Nikola Ristanovski. Straina i Tadiju igraju veliki bardovi srpskog glumišta, Miodrag Krstović i Tanasije Uzunović, a kao Srna i Jovan debitovalo je dvoje mladih glumaca sa glumačkih akademija, Marijana Pejatović i Mladen Sovilj. Strainovu ženu i mlađeg sina igraju Branka Šelić i Ivan Đorđević, a uloge lokalnih probisveta, braće Lukića, poverene su Aleksandru Đurici i Igoru Damnjanoviću. Kao specijalni gost, u ulozi Anđe, pojavljuje se glumica Nada Šargin.

Pored scenariste Spasojevića i reditelja Novakovića, film je realizovala proverena autorska ekipa sa direktorom fotografije Bojanom Rakićem i scenografom Irenom Marjanov, kostimografom Suzanom Gligorijević, snimateljem tona Srđanom Bajskim, kompozitorom Vladimirom Pejkovićem… Urednik filma je Mirjana Lazić.

Label and copyright: Radio-televizija Srbije
Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Kategorija:

Drama