Embed

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svetskog rata, dolazi na 20. godišnjicu rata i otvaranje spomen-kosturnice u selo gde je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, Petom artiljerijskom baterijom.

Stevan je tokom rata otišao na iznenadno odsustvo kako bi video šta je sa njegovom porodicom, jer je čuo da su njegovo selo napali Bugari. Kasnije je prekomandovan i jedan od razloga što dolazi na postavljanje kosturnice je što želi da sazna šta je bilo sa njegovim prvim ratnim saborcima, posebno neposredno nadređenim poručnikom Aleksandrom.

Susreće samo komadanta i kroz njihova sećanja otvara se sudbina Pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški, ali i radosni momenti, kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik poručnika Aleksandra čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni svesno žrtvovao svoj život, pre toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.

POSTOVANI GLEDAOCI , PRIJATELJI , BRACO I SESTRE UZIVAJTE U KANALU „NAJBOLJE DOMACE “
SVI FILMOVI I SERIJE KOJI SU POSTAVLJENI NA KANAL SU U NAJBOLJEM MOGUCEM KVALITETU ZNACI NE POSTOJI BOLJI TAKO DA MOZETE GLEDATI I NA VASEM VELIKOM TV
BIO BIH VAM VEOMA ZAHVALAN KAD BI PRATILI MOJ KANAL ZA TO JE POTREBNO SAMO DA PRITISNETE PRATI ILI SUBSCRIBE I CELOKUPNA SADRZINA KANALA JE VAMA NA IZVOLTE NARAVNO BESPLATNO . HVALA UNAPRED

www.youtube.com/channel/UCHRh1K6fRf1iWyaEjxptDOQ/?sub_confirmation=1

@NAJBOLJE DOMACE

Kategorija:

Avantura