The Words (2012)

Trajanje: 12 102 min
IMDB Ocena: 7.1
Žanr: Drama | Misterija | Romance
Režiser: Brian Klugman, Lee Sternthal
Pisac: Brian Klugman, Lee Sternthal
Uloge: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde
Opis:
Film prati više životnih priča u različitim vremenskim periodima, od Drugog svetskog rata do današnjice, koje se ipak duboko prepliću. Radnja počinje tako što uspešni pisac srednjih godina promoviše najnoviju knjigu, koja u prvi mah izgleda kao fiktivni roman o mladom piscu.
Kako ne nailazi na razumevanje i interesovanje kod izdavača, njegov entuzijazam i sigurnost u sebe polako tonu, a on počinje da očajava, što dodatno utiče na njegov lični ali i bračni život.
Igrom slučaja u Parizu, gde je na medenom mesecu, u antikvarnici kupuje akt tašnu, u kojoj po povratku u SAD pronalazi požutele stranice na kojima je ispisan čitav roman koji nikada nije bio objavljen.
U očajanju i želji da se dokaže samom sebi, ali i svojoj supruzi, mladi pisac predstavlja celu priču kao svoju, a ona je zapravo autobiografske prirode i govori o životu mladog Amerikanca u posleratnom Parizu, njegovom braku, smrti malog deteta, životnim bitkama, nadama i razočarenjima.
Knjiga nailazi na veliki uspeh kod publike, a mladog pisca presreće sada ostareli Amerikanac iz Pariza, stvarni pisac priče. Susret tera obojicu da pogledaju, svaki svojoj istini u oči.
Detalji:
Zemlja: USA
Datum Premijere: 13 December 2012 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*