The Descendants (2011)

Trajanje: 9 115 min
IMDB Ocena: 7.4
Žanr: Komedija | Drama
Režiser: Alexander Payne
Pisac: Alexander Payne, Nat Faxon
Uloge: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Opis:
Met King (sjajni Kluni (George Clooney), ovime u mojim očima čini još jedno dobrano udaljavanje od Betmena i Robina), havajski advokat, jedan je od posednika silnih hektara zemlje na ostrvima u ovoj Sjedinjenoj Državi. Zemlju je, zajedno sa svojim rođacima, nasledio od predaka, po liniji koja dopire čak do čuvenog kralja Kamehamehaža, a čini se da je došlo vreme da tu zemlju prodaju ne bi li se na njoj izgradili stambeni i industrijski objekti, kao i oni zabavnog karaktera, a to se, sasvim slučajno, dogodilo u vreme kada Met, posle udesa koji je njegova žena imala na moru, napokon pobolje upoznaje svoju porodicu, pokušavši da sakupi ono što je od nje ostalo.

Posao mu nije dopuštao da bude sa svojima onoliko koliko je to možda želeo, i to se odrazilo na njegov odnos sa dvema ćerkama, ali i na brak, jer je žena, u nedostatku njega, izvesno vreme pre nesreće pribegavala ljubavniku, za kog se posebno vezala. King, u želji da locira dotičnog i obavesti ga o zloj sudbini ženinoj, kreće na put sa ćerkama (i sa prijateljem jedne od njih), gde ponovo uspostavlja porodičnu bliskost sa njima.

Iako nije kao prva dva Pejnova filma koje sam naveo – ima nešto manje humora, na primer (Sid, prijatelj starije ćerke, tipičan je comic relief) – i ovaj poseduje neke elemente ranijih. Radnja je smeštena u živopisan okoliš, likovi veći deo filma provode daleko od doma, a glavni lik je namćorast, ali u suštini dobra duša. Naravno, nisu to šabloni, ne optužujem Pejna za nemaštovitost, daleko od toga – samo opažam.

Detalji:
Zemlja: USA
Datum Premijere: 2 February 2012 (Netherlands)

Category:

Drama, Komedija

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*