Embed

Domaci film vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke. Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.
Što je muškarac bez brkova je hrvatska romantična komedija iz 2005. godine koju je režirao Hrvoje Hribar prema romanu Ante Tomića. Radnja se odvija oko mlade djevojke (Zrinka Cvitešić) koja se zaljubi u mladog svećenika (Leon Lučev).
Zagora. Mlada Tatjana izgubila je supruga kada je isti poginuo u nesreći radeći za neku njemačku građevinsku tvrtku. Tatjana nije ništa govorila godinama, sve dok napokon na ispovijedi nije priznala mladom katoličkom svećeniku Stipanu da se zaljubila u njega. On je isprva šokiran te se protivi takvoj ideji, ali ipak potajno gaji osjećaje prema njoj.
Istodobno, ‘gastarbajter’ Marinko vraća se natrag u svoju domovinu, Zagoru, sa svojom tinejdžerskom kćeri Julijom. Dok je ova znatiželjno proučavala prirodu i zastala obaviti nuždu, sa stabla je sišao mladi Haiku pjesnik Stanislav koji je promatrao štiglića. Julija se nakon nekog vremena zaljubi u njega.
Radnja se zakomplicira kada se pojavi Stipin brat blizanac Ivica, general. Tatjana objavi Stipanu da će ga jedne noći čekati u hotelu – ako se pojavi, spavati će s njim, a ako se ne pojavi, to će značiti da ne želi vezu s njom. Stipan se ne pojavi pa ona, radi kompenzacije, završi u krevetu sa Ivicom. Godinu dana kasnije, Stipan se vraća u rodni kraj nakon misije iz Afrike te primjeti Tatjanu sa Ivicinom bebom. Na kraju Tatjana i Stipan ipak započnu vezu. Također, Julija i Stanislav su isto postali roditelji.
Glumci: Leon Lučev – Don Stipan/Ivica, Zrinka Cvitešić – Tatjana, Ivo Gregurević – Marinko, Bojan Navojec – Stanislav, Jelena Lopatić – Julija, Marija Škaričić – Ljubica, Dražen Kühn – Ilija, Ivica Vidović – Biskup, Jelena Miholjević – Ministrica, Rakan Rushaidat – Miško, Krešimir Mikić – Filip

Kategorija:

Domaći