Something Borrowed (2011)

Trajanje: 12 112 min
IMDB Ocena: 5.9
Žanr: Komedija | Drama | Romance
Režiser: Luke Greenfield
Pisac: Jennie Snyder, Emily Giffin
Uloge: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield
Opis:
Priča govori o dve najbolje drugarice, Rejčel i Darsi. Rejčel je advokat u jednoj vodećih njujorških firmi, ali je jedan problem “ubija”- samoća. S druge strane Darsi je verena za Dexa, sa kim je spremna da provede ostatak života. Inače Darsi je Dexa upoznala, upravo, preko Rejčel jer je ona zajedno sa njim studirala pravo. Ništa od toga ne nagoveštava dalju kulminaciju i rasplet filma.
Došao je dan kada Rejčel puni 30 godina i povodom toga njena najbolja drugarica joj je priredila proslavu. Medjutim, slavljenica se nije baš pokazala u najboljem svetlu jer se napila, pa samim tim i njeno ponašanje nije bilo u skladu sa njenim renomeom. Verenički par je krenuo kući, ali Darsi je zaboravila svoju torbu pa se Dex vratio po nju i usput sreo Rejčel i rešio da je otprati do kuće. Sledećeg jutra bude se u istom krevetu, razmenjujući zbunjujuće poglede, u žurbi se oblače, dok ih naizmenično na telefon zove Darsi. I jedno i drugo su svesni da to nije trebalo da se desi, tako da su se zakleli na ćutanje.
Važno je naglasiti da se Rejčel Dex izuzetno svidjao još na fakultetu, ali i da se taj plamen nije ugasio. Likovi koji se još pojavljuju su Itan, koji je Rejčelin najbolji drug i koji joj uvek daje korisne savete, ali u njemu se još nešto krije… Takodje tu je i Markus, Dexov drug, koji švrlja na sve strane, ne bi li “ulovio” osobu ženskog pola u čemu je, kako se na kraju ispostavilo, i preterao…
Dalja radnja filma se vrti oko samog venčanja gde se pojavljuje Darsina nova “najbolja drugarica” ,prefinjenog ukusa, u suštini pravi kontrast Rejčel, koja je sasvim prirodna i iskrena. Ta prevelika razlika dovela je do toga da se pooštre odnosi izmedju Rejčel i “nove” najbolje drugarice, a kasnije i sa samom Darsi jer je Rejčel postala pravi baksuz, upropašćavajući sve što dotakne (nenamerno naravno). Glavni akter kulminacije ovog filma je ljubavni trougao Darsi- Dex- Rejčel.
Detalji:
Zemlja: USA
Datum Premijere: 2 June 2011 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*