Sedmi Sin-Seventh Son (2015)

Trajanje: 12 | 102 min | Action, Adventure, Fantazija | 26 February 2015 (Netherlands)
IMDB Ocena: 5.7
Režiser: Sergey Bodrov
Pisac: Charles Leavitt, Steven Knight
Uloge: Ben Barnes, Julianne Moore, Jeff Bridges
Opis:
Ekranizacija svjetske književne senzacije Josepha Delaneya The Last Aprendice, serije fantasy romana o mladiću po imenu Tom koji je sedmi sin sedmoga sina i koji posjeduje moći koje drugi nemaju. O svom plemenitom porijeklu on ne zna ništa sve dok ga sudbina ne spoji s vitezom koji će ga naučiti kako se treba boriti protiv zla, čiji su znaci svugdje oko nas.
Naime, čovječanstvo je od bića tame stoljećima branio drevni red plemenitih ratnika – Vitezovi jastreba. Danas je samo jedan njihov član preživio: Majstor John Gregory (Jeff Bridges), iskusni ubojica demona. Njegova najveća životna pogreška je što je jednom davno pokazao milost kraljici Malkin (Julianne Moore) koja ga je zavela.
Nakon što ju izdao muškarac kojeg je najviše voljela, ona završi u zatvoru u kojem smišlja osvetu. Krvavi mjesec daje joj dodatne moći i omogućuje joj da se spasi, pa Malkin okuplja vojsku vještica, vještaca i nadnaravnih ubojica, kako bi se zajedno osvetili okrutnom ljudskom svijetu koji ih je odbacio. Čovječanstvo je napravilo čudovište koje je ona pustila sa lanca.
Obuzdati ga može samo posljednji sedmi sin sedmoga sina kojeg Gregory prvo mora pronaći…
Detalji:
Zemlja: USA, UK, Canada, China

Category:

Misterija

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*