Embed

Domaci film vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.
Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.
TV inkasator koji upada u tešku emocionalnu krizu odluči se osvetiti mještanima svog sela.
Film „Pušča Bistra“ prvi je dugometražni film poznatog glumca i dramskog pisca Filipa Šovagovića.
Glavni junak filma, Pero Pirić, suočen je s nizom nespretnih i nesretnih okolnosti koje remete njegov svakodnevni ritam života. Zbog toga zapada u tešku emocionalnu krizu iz koje se ne može izvući. Odluči osvetiti se, a krivce će nasumce odabrati među stanovnicima mjesta Pušća Bistra. U svom pohodu Pero Pirić slučajno otkriva niz činjenica koje ga dovode do neoborivih dokaza da su mnoge osobe međusobno povezane i upletene u njegove probleme. Pomoću tih dokaza on će koordinirati sve svoje osvetoljubive operacije, a igrom slučaja, one će ucijeniti i povezati gotovo cijelo mjesto.
Glumci: Enes Vejzović, Mladen Vulić, Ranko Zidarić, Dragan Despot, Natalija Đorđević, Jelena Miholjević, Anja Šovagović, Ivica Vidović, Predrag Vušović

Kategorija:

Misterija