Embed

Televizijska drama „Pronalazači“ je priča o bračnom paru srednjih godina, koji je u emotivnoj krizi iz koje ne vidi izlaz. U njihov osiromašeni i skučeni život, potpuni neznanac uneće novu energiju i nadu.Reč je o kamernoj drami finog humora sa neobičnim i neočekivanim raspletom.

U ulozi zapostavljene žene zrelih godina pojavljuje se Jasmina Ranković-Avramović, dok njenog supruga, neostvarenog genijalnog pronalazača, igra Dragan Petrović Pele.

Neznanca koji će sve to razmrdati i doneti novu radost u živote izmučenom bračnom paru, igra Ivan Bekjarev. U manjoj roli pojavljuje se i Miloš Timotijević.

Ovu ozbiljnu komediju režirao je Petar Cvejić, autor većeg broja televizijskih ostvarenja, među kojima su i drame: Dosije 128 Velimira Lukića, Raste trava Slobodana Stojanovića i Kaktusi i ruže (1999) Đorđa Lebovića.

Urednik drame je Miloš Radović.

Aleksandar Obrenović (1928) je poznati dramski pisac, dugogodišnji urednik u Radio Beogradu, prvi dobitnik Sterijine nagrade za dramu (zajedno sa Đorđem Lebovićem) za tekst Nebeski odred (1957).

Pisao je pripovetke, scenarija za dokumentarne i igrane filmove, pozorišne i televizijske drame i radio drame. Njegova najznačajnija dela su: Nebeski odred (1957), Varijacije (1960, Specijalna Sterijina nagrada za dramu), Povratak Don Žuana, Jata čarobnih zvezda (šest neizvođenih drama) i dr.

Kategorija:

Domaći