Embed

Domaci film vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke. Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.
Život piše drame, a svaki čovjek čuva barem jednu tajnu.
Inspirirana svakodnevnim životnim pričama koje pogađaju brojne obitelji u Hrvatskoj, poput neočekivanih ljubavnih prijevara, dramatičnih brakorazvodnih parnica, teških suđenja zbog skrbništva ili očinstva, zastrašujućih obiteljskih otkrića ili pak problema s vlastima, ova serija omogućit će gledateljima da barem na tren zavire u živote drugih ljudi koji naizgled sretno žive, iako se unutar njihova četiri zida odigrava prava životna drama.
Svaka epizoda serije „Krv nije voda“ u dokumentarnoj formi prati pojedinu obitelj i njezinu potresnu priču koja ih je iznenada zadesila. Glavne aktere u svakoj epizodi glume stvarni ljudi, a i scene su snimane na stvarnim lokacijama što još više doprinosi autentičnosti događaja.
Kroz dvanaest epizoda doznat ćemo što se događa s dugogodišnjim supružnicima kada njihovu idiličnu zajednicu uništi majčina prijevara s kćerinim dečkom, kako je majka tinejdžerica zbog ljubavi prema svojoj obitelji dospjela na rub bankrota, zašto se samohrana majka boji za život svoje kćeri jedinice koja se druži s kriminalcima, što se događa kada sin terorizira cijelu obitelj, kao i mnoge druge životne priče koje se događaju u susjedstvu iza zatvorenih vrata.
Iako je svaka epizoda serije „Krv nije voda“ priča za sebe, za sve njih postoji krajnje pitanje – kakva je sudbina obitelji koje su potresli nesretni događaji , imaju li one nakon rješenja problema ikakvu zajedničku budućnost i koje su posljedice?
Leo i Brigita je hrvatski romantični dramski film iz 1989. godine kojeg je režirao Zrinko Ogresta.
U život zagrebačke usidjelice nenametljivo se uvukao muškarac kojemu je iznajmila sobu.
TV film „Leo i Brigita“ Snimljen 1989. romantična je i humorom protkana filmska priča scenarista i redatelja Zrinka Ogreste, autora višestruko nagrađivanih dugometražnih filmova „Krhotine“, „Isprani“, „Crvena prašina“, „Tu“, „Iza stakla“. Ogresta je u filmu okupio brojnu i biranu glumačku ekipu. U naslovnim ulogama pojavljuju se Zdenka Heršak i Boris Buzančić, a uz njih i Zvonko Lepetić, Ivo Gregurević, Danko Ljuština, Franjo Majetić, Vjera Žagar-Nardelli i drugi. Direktor fotografije bio je Davorin Gecl, montažer Josip Podvorac, a scenografkinja Latica Ivanišević.
Film govori o životu zagrebačke usidjelice srednjih godina u čiji se život nenametljivo uvukao muškarac kojemu je iznajmila sobu. Problemi počinju kada shvati da se došljak u njezinu stanu bavi vrlo čudnim čak i bizarnim poslom koji neće promaknuti ni policiji.
Glumci: Zdenka Heršak – Brigita Šramek, Boris Buzančić – Leo, Vjera Žagar Nardelli – Ivka Žganec, Eliza Gerner – Ana Kovač, Mirela Brekalo – Brigitina susjeda, Zoran Gogić – Brigitin susjed, Inge Appelt – Zlatkova udovica, Edo Peročević – Karlo Doksa, Danko Ljuština – gospodin Popović, Franjo Majetić – gospodin Žganec, Zvonko Strmac – Alojz, Boris Miholjević – Mario Stipić, Suzana Nikolić – Ljubica Ljubinović, Zvonko Lepetić – gospodin Čikotić, Ivo Gregurević – inspektor, Sven Medvešek – cvijećar, Mia Oremović – žena u telefonskoj govornici, Željka Ogresta – televizijska novinarka, Antonija Ćutić – policajka, Radoslav Špicmiler – ?, Marija Bašić – ?

Kategorija:

Domaći