Kako su me ukrali Nemci (2011)

Trajanje: 140 min
IMDB Ocena: 6.7
Žanr: Drama | War
Režiser: Milos ‘Misa’ Radivojevic
Pisac: Milos ‘Misa’ Radivojevic, Svetozar Vlajkovic
Uloge: Jelena Djokic, Douglas Henshall, Svetozar Cvetkovic
Opis:
Godina 1991, obala Jadranskog mora, crnogorsko primorje. Aleks,  52-godišnjak, nedovoljno je afirmisani pisac koji se bavi popravljanjem tuđih tekstova. Poreklom iz nekadašnje Jugoslavije, Aleks živi samotnjački u kući na obali mora, namerno porušivši sve veze sa svojim prethodnim životom, a kao bez volje da izgradi nove. Aleks je vitalan, obrazovan i darovit, ali kao osetljivi ljudi u izvesnim godinama, pomalo je mizantrop. Druži se jedino sa lokalnim doktorom i ima povremene susrete sa prostitutkama.
Jednog dana u njegovom životu pojavljuje se 29-togodišnja Dita, nekadašnja prostitutka koja mu dovodi šestogodišnju devojčicu Romi. Romi je dete Ditine pokojne sestre s kojom se Aleks nekada susretao, pa Dita smatra da je Romi možda i njegovo dete. Ne želeći da se brine o detetu, uprkos Aleksovom snažnom protivljenju, Dita malu Romi ostavlja Aleksu. Aleks odlučuje da devojčicu odvede u obližnji veći grad i tamo je preda Centru za socijalni rad.
Tokom puta od Aleksove kuće na obali do Centra za socijalni rad, Aleks Romi u nekoliko krupnih flešbekova priča priču o svom detinjstvu…
Detalji:
Zemlja: Serbia
Datum Premijere: 23 June 2011 (Serbia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*