Embed

John Doe ( Jamie Bamber ) običan je čovjek koji odlučuje uzeti zakon u svoje ruke nakon nerazriješenog ubojstva svoje supruge i devetogodišnje kćeri. John Doe tada izvršava pravdu ubijajući druge kriminalce, jednog po jednog. Snima postupak i šalje ga medijima. Međutim, glavni mediji montiraju filmove, prikazujući samo izvršenje, a ne razlog. John Doe potom daje filmove manjoj odjeći koja ih objavljuje nerezane na internetu.

Pokret podrške postupcima Johna Doea („Govori za mrtve“) počinje objavljivati ​​informacije o „žrtvama“ Johna Doea – makroima, silovateljima i pedofilima – kriminalcima koji su uhićeni, osuđeni i nakon puštanja ponovno uvrijeđeni.

U noćnom klubu, dva izbacivača izbacuju i napadaju tinejdžera. On umire. John Doe ubija jednog od izbacivača domaćim flasterom od cijanida. To nadahnjuje budne ljude copycat-a. Tri tinejdžera odluče ubiti drugog izbacivača, ali umjesto toga izbacivač ubija sve troje. To dovodi do toga da se pokret više organizira, a sljedeća scena prikazuje veću skupinu ljudi koji nose maske i napadaju izbacivača bejzbol palicama.

Jedan od trojice tinejdžera bio je pacijent Johna Doea. Postavlja se pitanje je li John Doe „utjecao“ na dječake da provode akcije u njegovo ime.

Priča završava s time da John Doe snima svoju interakciju s Adamom, zločincem koji je ubio njegovu suprugu i kćer. Cijeli incident prenosi se uživo, a John Doe uklanja svoju masku. Nudi Adamu priliku da se izjasni o svom slučaju i pusti ga da živi.

Kategorija:

Akcioni