Embed

Shuriken leti kroz zrak i udari u drvenu dužnost Čovjek trči za njegov život. Kad čovjek dođe na cestu, Puzavac padne s neba i odleti s njim, dok Kenny Brandon promatra iz svog kamiona. Kad izađe istražiti, podiže pogled u zrak i vidi kako mačeta pada s neba, a zatim je slijedi ruka Puzavice.

23 godine kasnije, nedugo nakon događaja iz prvog filma , policija otkriva Puzav kamion ispunjen mrtvim tijelima; međutim, kamion je zarobljen u zraku sa šiljcima koji izlaze na stražnja vrata i kopljem koje izbija iz repne cijevi. Kad stigne šerif Dan Tashtego, narednik Davis Tubbs govori mu što se dogodilo i Tashtego ga obavještava o Creeperu i njegovim motivima. Žure po povratak kamiona Puzavca nakon što su saznali da kreće prema zapleni. Dok Frank i zamjenik Lang prevoze vozilo, Puzavac sletje na kamion za vuču i presijeca kablove. Gledaju kako se kamion prividno sam odvozi, dok Puzavac stoji na vrhu. Kad se kamion vrati, Puzavac otme Franka dok Lang stoji smrznut u strahu.

Sutradan, Kennyjeva majka Gaylen vidi viziju Kennyja, kojeg je Puzavac ubio; upozorava da će doći po ono što je zakopao na imanju i ubit će sve koji su još tamo, uključujući nju i njegovu nećakinju Addison. U međuvremenu, Tubbs se pridružuje malom timu koji je Tashtego okupio od rodbine žrtava puzavica kako bi ga ubio. Kasnije, grupa tinejdžera otkriva puzav kamion u polju; međutim, jedan od njih, Kirk, slučajno aktivira koplje, nabijajući se na nogu i zarobljen. Dok ga dvojica ostalih dječaka pokušavaju osloboditi, Puzavac se vraća i obojicu ih ubija drugim kopljem. Posljednji dječak gotovo pobježe Puzavcu, ali otkriva da se popišao u svoj kamion i ubio ga. Kasnije Addison odlazi u grad kako bi kupila sijeno za svog konja. Kad to ne može platiti, njezin prijatelj Buddy ih plati; pridruži mu se isporučujući još sijena plantažnoj kući. Pronalaze vlasnika i nekoliko radnika koji se skrivaju ispod automobila; vlasnik im kaže da zovu pomoć. Prije nego što mogu otići, Puzavac otme Addisona. Gaylen se sjeća tragova svoje vizije, iskopavajući ruku koju je Kenny pronašao; ona ga dodirne, ulazeći u trans.

Kad Tashtegov tim stigne, Gaylen otkriva da im ruka može reći o Puzavcu; Tashtego dotakne ruku, ostajući šokiran koliko je puzavac drevni. Addison se budi u kamionu Creepera s Kirkom; pokušavaju pronaći izlaz, ali Kirk aktivira zamku na mjestu vozača, zbog čega mu metalna cijev nabija na glavu. U međuvremenu, Tashtego i Tubbs otkrivaju mjesto Puzavice i kreću zajedno s Michaelom (koji ima mini pištolj pričvršćen na njihov kamion). Pronalaze Puzavca kako se vozi autocestom, ali kad pucaju u njega, meci se odbiju i Michael je ubijen. Iz eksplozivnog kamiona izbačen je mali eksploziv, a kada se ugasi, automobil Tashtega i Tubbsa sleti u polje. Tubbs izlazi i pokušava pucati u Puzavca, ali svi njegovi pokušaji ne uspijevaju. Međutim, prije nego što Puzavac uspije ubiti Tubbsa, Tashtego viče na njegovu pažnju; čini se da osjeća da zna za to, Puzavac skače u zrak za njim. Taštego ga puca puno puta iz mini pištolja, ali meci nemaju puno učinka i on je prikovan o zemlju i udaren sjekirom u glavu. S većinom tima, Tubbs se povlači.

Te noći puzavac otkrije da je Addison još uvijek živ, ali prije nego što je uspije ubiti, ona uzrokuje pucanje metalne cijevi i nabijanje glave na njegovu glavu. Addison pobjegne dok Puzavac izgubi oko; pokušava je oružjem ubiti, ali cilj mu je isključen. Pokuša je posljednji put udariti sjekirom, ali udara ga kamion. Sjekira joj slijeće izravno pred noge i Addison bježi, ostavljajući oružje na zemlji. Kad vozač kamiona izađe da vidi što se dogodilo, ubija ga, a puzavac je njegovo tijelo koristio da se samo izliječi. Addison trči i skriva se u polju gdje je pronalaze Gaylen i Buddy i njih troje zajedno odlaze. Puzavac se kasnije vraća u Gaylenovu kuću gdje pronalazi natpis „Znamo što ste“, zajedno s rukom i zavija od bijesa. Sljedeći dan,kojeg napadne Puzavac malo prije hibernacije .

23 godine kasnije, Trish Jenner viđena je kako čita otvoreno pismo koje je vjerojatno napisala na računalu pozivajući ljude da se bore protiv Creepera kad se vrati i obećava da će se The Creeper osvetiti za smrt svog brata Darryja.

Kategorija:

Triler