Green Street Hooligans (2005)

Trajanje: 16 109 min
IMDB Ocena: 7.6
Žanr: Krimi | Drama | Sport
Režiser: Lexi Alexander
Pisac: Lexi Alexander, Dougie Brimson
Uloge: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani
Opis:
Nisam stigao ni da se pošteno zavalim u krevet, a već je izbila prva tuča! Tako je počeo jedan od najboljih navijačkih filmova koje sam imao prilike da gledam do sada.
Ne dozvolite da vas uvod zavara, ovo nije još jedna u nizu kompilacija raznoraznih naboda u glavu, čupanja stolica, paljenja baklji i sličnih “plemenitih radnji”. Green Street Hooligans je film koji nudi mnogo više od otvaranja glava, koje možete videti i ispred lokalnog stadiona, svake subote u 15h.
Ono što ovaj film izdvaja od ostalih iste tematike jeste zanimljiva, nepredvidljiva priča, koja prati život mladog Meta Baknera od trenutka kada je nepravedno izbačen sa Harvarda.
Nakon što je izbačen, Met odlazi u London kod svoje sestre. Preko njenog muža, Stiva, ubrzo upoznaje i Pita Danama, Stivovog brata koji je vodja navijačke grupe Vest Hema – GSE (Green Street Elite).
Američko poreklo i bebeća faca izvrsne su predispozicije za dobijanje batina od londonskih huligana, ali stvari su malo drugačije kada vas u društvo uvede harizmatični vodja, kakav je Pit.
Iako ga je u početku malo ko od članova grupe voleo, Meta su poštovali zbog Pita, a nakon prvih utakmica i tuča on se i zaista izborio za svoje mesto u grupi.
Baš kada je izgledalo da su sve stvari došle na svoje mesto, Baver, koji je jedan od istaknutijih članova grupe, dolazi do saznanja da je njihov “novi prijatelj” zapravo “krtica”.
Kako nije naišao na razumevanje kod vođe bande, Baver se razočaran okreće Tomiju Hečeru, vodji Milvola i uspeva da oživi stare nesuglasice izmedju Vest Hema i Milvola.
Baver je svojim postupcima izdao grupu, pri čemu se GSE našao u izuzetno nepovoljnoj situaciji iz koje se neće izvući bez velikih posledica.
Detalji:
Zemlja: USA, UK
Datum Premijere: 29 September 2005 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*