Embed

COVID-19 pandemija je imao značajan utjecaj na filmsku industriju u 2020 , po uzoru na svoje utjecaje u svim umjetničkim djelatnostima . Širom svijeta i u različitom su stupnju kina i kina zatvorena, festivali otkazani ili odgođeni, a izdanja filmova pomaknuta na buduće datume ili odgođena na neodređeno vrijeme. Zbog zatvaranja kina i kina, globalna blagajna opala je za milijarde dolara, a streaming je postao popularniji, dok je dionica izlagača filma također dramatično opala. Mnogi blockbusteri izvorno planirano da bude objavljeno između ožujka i studenog, odgođeni su ili otkazani širom svijeta, a filmska produkcija također je zaustavljena.

Kineska je filmska industrija izgubila dvije milijarde američkih dolara do ožujka 2020. godine, zatvorivši sva kina tijekom lunarne nove godine koja održava industriju širom Azije. Sjeverna Amerika imala je najniži blagajnički vikend od 1998. godine između 13. i 15. ožujka. Cineworld , drugi najveći svjetski lanac kina, zatvorio je svoja kina u listopadu 2020.

Osam stotina , film s najvećom zaradom 2020. godine , zaradio je 468 milijuna dolara širom svijeta. To je prvi put nakon 2007. godine da je film s najvećom zaradom u određenoj godini zaradio manje od milijardu dolara.

Kategorija:

Akcioni