Cinderella Man (2005)

Trajanje: 16 | 144 min | Biography, Drama, Sport | 15 September 2005 (Netherlands)
IMDB Ocena: 8.0
Režiser: Ron Howard
Pisac: Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman
Uloge: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko
Opis:
Za vreme velike ekonomske krize dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, Džejms Dž. Bredok, poznat kao Sinderela Men, postao je jedna od najneverovatnijih sportskih legendi u istoriji. Do pocetka tridesetih, bivši bokserski šampion je ostao bez imovine, sredstava za život i srece, pa je vecina Amerikanaca smatrala da je dosegao samo dno.
Vladalo je opšte uverenje da je njegova karijera gotova. Nije bio u stanju ni da placa racune, a jedino do cega mu je stalo – njegova porodica – bila je ugrožena. Bio je cak prinudjen da traži utocište u javnim prihvatilištima. Ali duboko u sebi, Džim Bredok nikada nije izgubio rešenost. Pokretan ljubavlju, cašcu i neverovatnim bremenom koje ga je pritiskalo, dao je sve od sebe da ostvari neverovatan san. U ocajnickom poslednjem pokušaju da pomogne porodici, Bredok se vratio u ring.
Niko nije verovao da ima bilo kakve šanse, ali je Bredok, pokretan necim mnogo snažnijim od puke želje za takmicenjem, pobedjivao iz susreta u susret. Odjednom, obican radni covek je postao mitski atleta. Noseci na svojim ramenima nade i snove osiromašenih, Bredok se vrtoglavo peo ka vrhu, sve dok nije postigao nezamislivo: postao je izazivac nezaustavljivog Maksa Bera, prvaka sveta u teškoj kategoriji, poznatog po tome što je ubio dvojicu protivnika u ringu.
Detalji:
Zemlja: USA

Category:

Misterija

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*