Chaser (2008)

Trajanje: 16 125 min
IMDB Ocena: 7.9
Žanr: Krimi | Drama | Thriller
Režiser: Hong-jin Na
Pisac: Won-Chan Hong, Shinho Lee
Uloge: Yun-seok Kim, Jung-woo Ha, Yeong-hie Seo
Opis:
Nekadašnji policajac Eom Joong-ho (Kim Yoon-seok) sada je svodnik. Joong-Ho zatekne se u velikim finansijskim problemima nakon što dve njegove prostitutke nestanu. Medju onima koje su mu ostale na raspolaganju jest i lepa Kim Mi-jin (Seo Yeong-he), majka djevojčice Eun-ji (Kim Yoo-jeong). Tek nakon što je poslao Mi-Jin klijentu, svodnik shvaća da je taj klijent možda odgovoran za nestanak njegovih devojaka. Nesretna Mi-Jin ubrzo se zatekne u podrumu brutalnog serijskog ubice…
Kinematografija Južne Koreje u novoj deceniji  jedna od najhvalenijih u svetu. Filmovi njezinih prestižnih autora poput Parka Chan-wooka (Oldboy, Simpatije za gdju Osvetu) i Kim Ki-duka (Proljeće, leto, jesen, zima, proleće, Samaritanka) osvajali su nagrade na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Za to vreme u Koreji se razvila kinematografija bogata raznim žanrovima, kojoj su mnogi tepali kao „Hollywoodu u malom“, a triler je jedan od žanrova koji je tamo procvao.
„Tragač“ je bio veliki hit u korejskim bioskopima, osvojivši brojne filmske nagrade u Aziji, a holivudski studio Warner otkupio je prava na američku preradu filma. Nakon „Tragača“ Na Hong-jin je režirao još jedan sjajan triler „Žuto more“, prikazan u programu „Izvestan pogled“ canneskog filmskog festivala.
Detalji:
Zemlja: South Korea
Datum Premijere: 10 September 2009 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*