Araf-(2012)

Trajanje: 124 min
IMDB Ocena: 6.5
Žanr: Drama
Režiser: Yesim Ustaoglu
Pisac: Yesim Ustaoglu
Uloge: Neslihan Atagül, Baris Hacihan, Özcan Deniz
Opis:
Zehra i Olgun proveli su najveći deo svojih mladih života radeći u kafeteriji pri servisnoj stanici na pustom autoputu. Njihove monotone smene isprekidane su jedino iskrama naivnih očekivanja svetlije budućnosti.
Sve u vezi sa njihovim okruženjem čini se prolaznim. Nekadašnja značajna industrijska oblast sada je žrtva ekonomske krize i nezaposlenosti. Većina stanovinka pobegla je u veliki grad u potraži za boljim životima. Ali Zehra, Olgun i njihovi prijatelji i dalje su tu, negde izmedju prošlosti i neizvesne budućnosti.
Zehra sanja da će je ljubav izbaviti iz života sa strogom, staromodnom majkom i beznačajnog posla. Ona postaje opsednuta starijim muškarcem Mahurom, kamiondžijom koji veći deo vremena provodi na putu. Zehrina žudnja za Mahurom pretvara se u tragičnu prvu ljubav, dok njenog butnovnog druga Olguna sve više frustrira život sa porodicom i nemogućnost da se osamostali. Zehra i Olgun doživeće gorko-slatku inicijaciju koja će ih, oboje, povesti putem patnje i osvešćenja. Dok se budu opraštali sa naivnim svetom detinjstva, ljubav i nada će im pomoći da krenu dalje.
Detalji:
Zemlja: Turkey, France, Germany
Datum Premijere: 29 May 2014 (Germany)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*