Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

Trajanje: 6 100 min
IMDB Ocena: 6.4
Žanr: Komedija | Drama
Režiser: Gurinder Chadha
Pisac: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Uloge: Georgia Groome, Aaron Taylor-Johnson, Karen Taylor
Opis:
Redateljica Gurinder Chadha nastavlja istraživati svijet adolescenata kao što je to već učinila u svojoj najpoznatijoj i hvaljenoj komediji “Baš kao Beckam”. “Angus, tange i pravo pravcato ljubljenje” upoznaje nas s Georgiom Groome, djevojkom koja si postavlja ista pitanja kao većina tinejdžera, prolazeći kroz uspone i padove karakteristične za pubertetsku dob.
Georgia (Georgia Groome) je četrnaestogodišnja djevojka koja piše dnevnik o tome kako je biti tinejdžer. Kako naučiti ljubiti se, treba li obaviti tu operaciju nosa, može li se pronaći savršen dečko, kako organizirati perfektni rodjendanski tulum – prioritetne su brige tinejdžerice koja će s vremenom naučiti prave životne vrednote.
Ne pokušavajući ugoditi starijoj publici, film ostaje vjeran prvenstveno onoj mladjoj, prikazujući svijet mladih ljudi kakav zapravo jest i kako funkcionira, te kroz niz humornih trenutaka uspijeva nas odlično zabaviti, a da pritom ne odlazi u krajnost pokušavajući ugoditi pretjeranim i isforsiranim humorom, već naprotiv – prikazuje svijet adolescenata s kojim se svaki tinejdžer može poistovjetiti, a usput gledateljstvo nasmijava do suza.
Detalji:
Zemlja: USA, Germany, UK
Datum Premijere: 16 October 2008 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*