Along Came a Spider (2001)

Trajanje: 16 104 min
IMDB Ocena: 6.3
Žanr: Akcija | Krimi | Mystery
Režiser: Lee Tamahori
Pisac: James Patterson, Marc Moss
Uloge: Morgan Freeman, Michael Wincott, Monica Potter
Opis:
Po romanu Jamesa Pattersona, film je režirao Novozelandjanin Lee Tamahori, koji se proslavio oporom dramom „Bili jednom ratnici“.
Nakon dve godine mirnog rada u školi, nastavnik otme senatorovu kćer te se vrlo brzo javi kriminalističkom psihologu Alexu Crossu (Morgan Freeman) kako bi se, izgleda, igrao mačke i miša. Morgan Freeman kao iskusni policijski psiholog naći će se u igri nadmudrivanja s lukavim otmičarem u napetoj „Paukovoj zavjeri“.Cross je uveren kako je kontaktiran samo da bi osigurao otmičaru nešto medijske slave, a svoje pretpostavke potvrdjuje kada u otmičarevom skloništu pronadje knjige o slavnom slučaju „Lindenburgh“. Jedna od agentica koja je bila zadužena za čuvanje devojčice nudi svoju pomoć iskusnom Crossu, koji ne zna kome bi trebao verovati, želi li da oteta preživi…
Nakon što je serijom iznimno zapaženih i voljenih sporednih nastupa koje je ostvario u devedesetima osvojio srca publike, Morgan Freeman se latio i glavnih uloga, pokazavši kako je sjajan glumac nezavisno o okruženju i tipu filma. Možda neočekivan izbor za akcijskog junaka, Freeman u sjajnom, napetom trileru „Paukova zavera“ igra dojmljivu ulogu istraživačkog veterana, a ostatak ekipe čine manje poznata Monica Potter te akcijska zvezda Michael Wincott.
Detalji:
Zemlja: USA, Germany, Canada
Datum Premijere: 23 May 2001 (Netherlands)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*